Elke verkoper droomt ervan om goede leads te krijgen. Maar wat moet je doen als je er een hebt?

Laten we aannemen dat de marketing afdeling de moeite heeft genomen om een warme lead voor je te genereren. Nu is het jouw taak, als verkoper, om die lead te behandelen met het respect dat hij verdient, door de mogelijkheid te maximaliseren om er een verkoop van te maken. Hoe doe je dat precies? Hier zijn drie beproefde stappen die je kan volgen.

 Stap 1. Maak je huiswerk.

Voordat je contact opneemt met deze persoon, moet je weten waarom hij informatie heeft opgevraagd, zijn naam heeft gegeven, op een internetlink heeft geklikt of wat hij verder heeft gedaan om zichzelf op deze lijst te krijgen. Als je dat niet begrijpt, kan je onmogelijk een bericht schrijven dat betrekking heeft op het wie, wat, waarom van potentiële koper. Als dit wel mogelijk is voor jou, dan ervaar je uit eerste hand hoe personen leads worden.

Stap 2. Begrijp de mogelijke pijn (en).

Nu je iets over de omstandigheden van deze persoon weet, bedenk dan waarom jouw product of dienst waarschijnlijk waardevol is voor deze mensen. Welk probleem proberen ze op te lossen? Welk (e) doel (en) proberen ze te bereiken? Welke resultaten proberen te produceren – of te voorkomen? Zodra je duidelijke antwoorden op die vragen heeft, gaat je verder met …

Stap 3. Zorg dat er een verband.

Nu is het tijd om je boodschap aan te scherpen totdat deze overeenkomt met wat wat er leeft in de markt. Wanneer je eindelijk een één-op-één contact hebt met de lead, moet je in staat zijn om die vragen te stellen die relevant zijn voor de reden dat de persoon zich als een lead heeft geïdentificeerd.

Als je bijvoorbeeld werkt met huiseigenaren die contact met je opnemen omdat ze ontevreden zijn over de stijgende elektriciteitsprijzen en een manier zoeken om ze te verlagen, dan kan je vragen: “Hoeveel betaalt U maandelijks op dit moment?” “Wat zijn de grootste stroomafnemers in het huis?” En zo verder.

 Best ook het artikel “5 manieren hoe je jezelf als verkoper saboteert” lezen, zodat je de lead niet verliest.

Laat een Reactie achter

3 × vijf =