Vele starters (bedrijven jonger dan 4 jaar) en Kmo’s zijn weinig of niet op de hoogte van de diverse mogelijkheden om extra geld te verwerven om hun onderneming snel en professioneel te laten doorgroeien. Dit geldt zowel voor starters als voor bedrijven die al jaren operationeel zijn. Naast uw bank zijn er immers nog financiële alternatieven die uw groei en onderneming kunnen steunen. Denken we maar aan subsidies en andere financieringsvormen dan de banklening, kaskrediet en/of straight loan.

Wat is nu precies het verschil tussen subsidies en financieringen?

  • Subsidies: zijn financiële middelen die men ontvangt en die niet hoeven terugbetaald te worden indien men aan de gestelde voorwaarden voldoet en het project afwerkt volgens de overeengekomen afspraak.
  • Financieringen: de ontvangen middelen onder een financiering dienen meestal volgens een vast schema terugbetaald te worden met een zekere vergoeding/rente die vooraf is bepaald.

Natuurlijk bent u van start gegaan met een bank en deze zal u zo goed mogelijk willen steunen in uw ontwikkeling en groei. Maar er komen vaak momenten dat er net iets meer geld nodig is dan de bank bereid is u te verlenen wat een impact kan hebben op uw doorgroeimogelijkheden. Voor deze situatie zijn er diverse alternatieven (subsidies en financieringen) die van bedrijf tot bedrijf verschillen. We denken hiervoor aan de mogelijkheden bij Vlaio (IWT), PMV, Investeerders, BAN Vlaanderen, enz.

Zowel voor subsidies als voor extra financieringen dient eerst een financieel profiel opgemaakt te worden van uw onderneming. Daarna kan vervolgens nagegaan worden welke de best mogelijke subsidies en/of financiering voorhanden zijn die uw ambitieuze groeidoelstellingen kunnen ondersteunen.

Crown Advice wil graag uw partner zijn om dit financieel profiel mee op te stellen. Eerst daarna beslist u of u daarmee verder gaat en of uw daarin begeleiding wenst of niet. Voor dit financieel profiel kan de KMO-Portefeuille worden ingeschakeld waardoor u als Kmo tot 40% subsidies op dit advies ontvangt. Het opmaken van uw financieel profiel gebeurt via de ‘FinanceScan’.

Geïnteresseerd? Contacteer ons vandaag nog op contact@crownadvice.be  

Laat een Reactie achter

20 − tien =